miercuri, 23 noiembrie 2011

Abstinenta, cheia care rezolva orice problema legata de sex.


Marti, in ora de religie, doamna profesoara ne-a retinut 20 de minute la ora, dupa care am fost chemati in sala 20, sala unde se desfasoara activitatile scolii, pentru a ni’ se vorbii despre viata sexuala la adolescenta si despre riscurile care pot interveni neprevizibil. Tot odata, inainte de socializare, ei ne-au pus un scurt film, care relata unele cazuri (experiente), cazuri triste ale unor personae care au facut sex la o varsta nepotrivita, inainte de casatorie, care la randul lor, aceste greseli i-au facut foarte nefericiti si le-a distrus viata. Parerea mea despre acel mic film prezentat, este una BUNA, din toate punctele de vedere, pt. ca acele sfaturi savarsite de persoanele care au trecut prin asemenea experiente, au fost date din suflet, si fara ura, chiar daca ei au trecut prin asa ceva. Ne-au spus doar lucruri bune si cum sa ne ferim de sex la varsta adolescentei pt. a nu trece si noi prin asa ceva. ABSTINENTA este cheia prevenirii oricarei probleme ce ar putea intervenii in aplicarea sexului la adolescenta. Ni s-a vorbit si despre boli ce pot fi luate dupa contactele sexuale, chiar daca persoanele respective se protejeaza. Fiind protejat, nu inseamna un procent mare de “anti-risc”. In ziua de azi, sexul este considerat “la moda”, iar prietenii te influenteaza spunandu-ti vorbe tentante cu precizare la o simpla chestiune, cum nu s-ar putea intampla nimic daca l-ai pune in aplicare. Unii fiind mezini in grupuri respective, sunt respinsi din ce in ce mai mult, iar acest lucru ii determina sa faca sex pt. a se integra din nou in situatie. Sfatul meu pentru cei care sunt incurcati in asemenea grupuri, este anume sa le paraseasca cat mai rapid si sa-si vada de viata, adica sa considere doar lucrurile bune, care sigurl il va duce undeva, la un nivel mai ridicat decat prietenilor din grup, chiar daca in unele cazuri nu este vorba de grupuri, sa stiti ca abstinenta este cheia care descide o cale mai buna. Virginitatea este un cadou care poate fi deschis o singura data si nu de doua sau mai multe ori! Este un avantaj care te face mandru/mandra cand vei ajunge sa te casatoresti si sa-ti intemeiezi o familie.

Text realizat de Drobotă Ovidiu.
Campanie realizata pt. prevenirea oricarei situatii prd. de sex.

Un comentariu:

  1. Intradevar, nu este gresit ce este spus mai sus, partea cu amicii/grupul si anume ca daca ei nu inteleg trebuie parasit pentru ca naivitatea persoanelor din ziua de astazi este prea ridicata ca sa poata concretiza lucruri evidente. Ignorand realitatea si iubind "libertatea" adolescentii urmeaza o "moda" care este gresita in anumite puncte care nu le voi preciza tocmai pentru a lasa liberul arbitriu fiecarei persoane.
    Parerea mea intr-un final, conectandu-se cu cele spuse este ceea de nu face sex ci a face Dragoste cu persoana pe care o iubim, ca urmare cum este spus mai sus dar poate interpretat gresit din partea multor persoane, cand ne casatorim cu o persoana, o facem pentru ca ne dedicam restul vietii alaturi de aceea.
    p.s. Aurel

    RăspundețiȘtergere