duminică, 21 octombrie 2012

Protejarea spatiului forestier din Romania.






La ora actuala, Romania este una dintre tarile Europene care se confrunta cu marile probleme legate de paduri defrisate. Protectia mediului natural nu consta un faptul de a taia copacii "nevinovati". Stiu, suna absurd, dar multi oameni fac exact opusul posibilului in natura.

In Romania, anual sunt taiate peste 3 hectare de padure. In cazul in care se continua cu 3 hectare de padure taiata pe an, in aproximativ 60 de ani, Romania va ramane fara paduri. A taia lemn pentru a face foc in soba nu afecteaza de loc statisticile anuale (0,02%). Totul se rezuma la export, iar oameni care n-au competente, ofera lemnul de paduri aproape gratuit alotr tari Europene care cumpara cu scopul de a face utilaje sau mobila.

Cea mai puna solutie pentru a salva "Plamanul Verde" al Romanie si nu numai, in intreaga lume este impunerea unei LEGI in scopul plantatiilor de pomi puieti. Fiecare om critica din punctul lui de vedere, dar daca vom sta si vom critica, nu se va intampla nimic. Parerea mea este ca trebuie sa iesim in strada, la o mica "revolutie" in privinta mediului inconjurator.

Problemele care apar dupa defrisarea padurilor arata in fiecare an rezultatul ploilor, si anume, SECETA. Am urmarit un documentar care spunea ca aprox. in anul 2030 va fi mai putina apa dulce pe Terra. Cei care locuiesc in Africa, nu vor avea chiar deloc.

Unul dintre cele mai importante lucruri este sa protejam mediul natural inconjurator.

Articol scris si publicat de Ovidiu D.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu